100% Elektrische Mercedes-Benz eVito Launch Edition nu te bestellen 

€ 46.720 inclusief vier jaar onderhoud


Mercedes-Benz Vans introduceert de volledig elektrische eVito. Het nieuwe model is efficiënt, flexibel en betrouwbaar en is bij uitstek geschikt voor gebruik in stedelijke gebieden. Mercedes-Benz start met de rijk uitgeruste eVito Launch Edition. Deze is vanaf heden bij Hogenbirk Bedrijfswagens te bestellen voor € 46.720 (versie Lang) en € 47.580 (versie Extralang) inclusief vier jaar onderhoud. Vanaf juli staat de eVito Launch Edition bij Hogenbirk Bedrijfswagens in de showroom.


Met de eVito breidt Mercedes-Benz Vans zijn bestelwagenaanbod uit met een volledig elektrische bestelwagen. Het nieuwe model is uitgerust met een 41,4 kWh sterk accupakket, waarmee hij een actieradius heeft van 149-160 km volgens de NEDC-testmethodiek. Het accupakket bevindt zich onder de laadvloer en gaat niet ten koste van de laadruimte. De eVito is in zes uur weer opgeladen. De eVito Launch Edition is rijk uitgerust met onder andere airco, navigatie, achteruitrijcamera, comfortbestuurdersstoel en 8m laadkabel. Tevens is 4 jaar onderhoud gratis (volgens de specifieke voorwaarden van het Mercedes-Benz geïntegreerde onderhoudspakket voor de eVito).


Klik op een afbeelding voor een vergroting


Actieradius zelf verbeteren

Door gebruik te maken van een van de drie rijprogramma’s en vier recuperatieniveaus (energieterugwinningsniveaus) is het mogelijk het stroomverbruik te verminderen en daarmee de actieradius verder te verbeteren. Hiermee is de eVito verregaand af te stemmen op ieders rijstijl en kan remenergie worden teruggewonnen. Verder kan energie worden bespaard door de eVito voor vertrek alvast op temperatuur te brengen terwijl hij nog aan de lader is aangesloten.


Twee lengtes

De elektrische aandrijflijn van de eVito heeft een vermogen van 84 kW en 300 Nm koppel. Zowel de actieradius als laadcapaciteit komt tegemoet aan de wensen voor professioneel gebruik. De nieuwe elektrische bestelwagen komt beschikbaar in twee lengtes. Met een basislengte van 5.140 mm heeft hij een maximale laadvermogen van 1.073 kg. De extra lange versie beschikt over een lengte van 5.370 mm en heeft 1.048 kg aan laadcapaciteit. De laadruimte loopt uiteen van 6,0 tot 6,6 m3. De Launch Edition komt ook in de Tourer-variant beschikbaar.Concurrerende TCO

De elektrische eVito bewijst dat het mogelijk is om op onderhoud te besparen. Een elektromotor slijt minder snel dan een verbrandingsmotor en bovendien is het niet meer nodig om olie te verversen of filters te vervangen. De TCO van een volledig elektrische bestelwagen kan concurrend zijn met die van dieselvarianten. Verder zijn er diverse mogelijkheden voor het benutten van subsidies, die bijdragen aan een nog verder concurrerende “Total Cost of Ownership”.

Om vóór aankoop na te gaan of de eVito voldoet kan de eVAN Ready App gebruikt worden. De app analyseert de gereden routes, het rij- en remgedrag en hoogtemeters middels automatische tracking en heeft als doel vragen te beantwoorden als ‘hoeveel bereik heb ik werkelijk met een elektrisch voertuig?’ en ‘hoe vaak moet ik een elektrisch voertuig opladen?’. Tevens geeft de app inzicht in locaties van laadpalen in de omgeving.


Electrify your retail

Niet alleen klanten maar ook de eigen Mercedes-Benz organisatie en het Mercedes-Benz dealernetwerk in de Benelux spreken zich uit voor elektromobiliteit. Dit betekent dat ook deze locaties volledig worden uitgerust voor een op-en-top serviceverlening rondom elektrische voertuigen. Ook hierbij speelt ENGIE met EVBox een belangrijke rol: zij adviseren en begeleiden de dealers en de vestigingen van Mercedes-Benz in Nederland en België bij de installatie van passende laadinfrastructuur – van reguliere installaties tot snelladers.


Ik wil meer weten over de eVito Launch Edition:

 

 
 
 
 
 
Of bel direct:

  • Hogenbirk Rotterdam: 010 4104000
  • Hogenbirk Dordrecht: 078 6511866
Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart