De vernieuwde Mercedes-Benz Vito: aantrekkelijke upgrade voor de veelzijdige middelgrote bestelwagen


Het succes van de Mercedes-Benz Vito is gebaseerd op sterke punten zoals veelzijdigheid, flexibiliteit en een evenwichtige prijs-prestatieverhouding. Het is dan ook een bewezen specialist voor zzp’ers en ondernemers in het midden- en kleinbedrijf alsook in het personenvervoer. De vernieuwde Vito is nu nog aantrekkelijker dankzij tal van updates. De nieuwe Mercedes-Benz Vito is vanaf april 2020 te bestellen en leverbaar vanaf juni. De eVito Tourer volgt in de zomer van 2020. De vanafprijs bedraagt 18.990 (exclusief BTW/BPM) voor een Vito 110 FWD Economy bestelwagen.


De highlights van de model-update 2020:

 • eVito Tourer met 150 kW en 421 kilometer actieradius1, 2
 • Nieuwe motorengeneratie OM 654, inclusief 176 kW (124 CDI) sterke topmotorisering voor personenwagenuitvoeringen
 • 9G-TRONIC automatische transmissie voor alle Vito-varianten met achterwielaandrijving
 • Meer veiligheid dankzij DISTRONIC en actieve remassistent
 • Verbeterde achteruitrijcamera
 • Digitale binnenspiegel
 • Nieuwe multimediasystemen met DAB+ en smartphone-integratie via Apple CarPlay™
 • Verbeterd interieur en nieuwe stoelbekleding
 • Nieuw grilledesign, nieuwe lakken en lichtmetalen velgen

 • Breed scala aan aandrijvingen – nog krachtiger en efficiŽnter met nieuwe motoren
  Na de model-update is de van Mercedes-Benz Cars bekende 2,0-liter OM 654 viercilinder dieselmotor, die geoptimaliseerd is op het gebied van efficiŽntie en emissies, nu ook beschikbaar voor alle achterwielaangedreven varianten van de Vito. Voorheen was de nieuwe motorengeneratie alleen beschikbaar voor de Vito Tourer. Er kan worden gekozen uit de volgende vier uitvoeringsniveaus, waarbij de Vito bestelwagen als voorbeeld wordt gebruikt:

  – De Vito 110 CDI FWD met 75 kW (102 pk) en 270 Nm koppel
  – De Vito 114 CDI met 100 kW (136 pk) en 330 Nm koppel
  – De Vito 116 CDI met 120 kW (163 pk) en 380 Nm koppel
  – De Vito 119 CDI met 140 kW (190 pk) en 440 Nm koppel
  – De Vito 124 CDI met 176 kW (239 pk) en 500 Nm koppel


  De OM 654 motorengeneratie is nog efficiŽnter en schoner dan de OM 651 en biedt bovendien een beter geluids- en trillingscomfort. De Vito is aangenaam stil en storende trillingen zijn verder gereduceerd.


  Hoe efficiŽnt deze maatregelen zijn, blijkt bijvoorbeeld uit de brandstofbesparing van ongeveer 13 procent die de nieuwe Vito 119 CDI heeft ten opzichte van zijn voorganger. De capaciteit van de SCR-tank bedraagt nu 24 liter voor alle modellen.


  Voor het eerst is de 9G-TRONIC automatische transmissie nu ook beschikbaar voor alle Vito-varianten met achterwielaandrijving. De bijzonder handige en efficiŽnte automaat met koppelomvormer vervangt de 7G-TRONIC en was voorheen voorbehouden aan de Vito Tourer. Met de DYNAMIC SELECT-schakelaar kan de bestuurder met de rijprogramma’s ‘Comfort’ en ‘Sport’ het schakelgedrag aanpassen aan zijn individuele rijbehoeften.

  Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart