.

De testers van MME

Een langere levensduur voor industriŽle installaties – dat is de missie van MME Group.
En wanneer alles in het teken van kwaliteit staat, past de Citan daar goed bij

 

Hun werk is vaak onzichtbaar voor het grote publiek, maar noodzakelijk om bruggen, windmolens, sluizen of schepen veilig te gebruiken. De Testgroepdivisie van MME Group in Ridderkerk is verantwoordelijk voor laboratoriumbeproeving van materialen, niet-destructief onderzoek van installaties of inspecties en metingen van schepen.
Andere divisies houden zich bezig met corrosiebestrijding, de levering van accommodatieladders en gangways voor offshore installaties of rope access services voor inspectie en andere werkzaam heden op moeilijk bereikbare plaatsen.
De corebusiness is: kwaliteitsborging. “Eigenlijk kunnen we alles ophangen aan ons credo ‘A Longer Life’”, aldus MichaŽl Roerade, sinds een jaar verantwoordelijk voor de marketing-communicatie. “MME Group is in 1963 gestart in de maritieme sector waarbij hoofdzakelijk diktemetingen aan boord van schepen werden verricht.
Door metaalmoeheid en corrosie kan de dikte onder acceptabele waarden raken. Door de jaren heen zijn we echt groot geworden in kwaliteitsonderzoek voor onder andere rederijen, machine bouwers en offshorebedrijven. Daarnaast hebben we een sterke specialisatie ontwikkeld om met verschillende technieken corrosie tegen te gaan. Dankzij innovatieve kathodische beschermingssystemen hebben de objecten daadwerkelijk een langere levensduur.”

 

MME Group is wereldwijd ook partner van de petrochemie- en energie-industrie, de luchtvaart en civiele techniek. Met name de divisie Testgroep, waar twee derde van de 300 personeelsleden werkt, heeft veel expertise. “Of het nu ultrasoon- en rŲntgenmetingen op locatie zijn of microscopisch onderzoek in het laboratorium, het luistert erg nauw”, licht Roerade toe. “We zien een toename in het werk aan offshore windmolenparken waarbij het actief tegengaan van corrosie de levensduur en dus ook het rendement van dergelijke constructies ten goede komt.”

 

Keuze voor Mercedes-Benz Citan

MME Group is vorig jaar gestart met het vervangen van de bestelwagenvloot van de vijf vestigingen naar een honderd procent Mercedes-Benz wagenpark. Met zestig Citans is de transitie inmiddels voor de helft gerealiseerd. General Manager Kees Verdoorn was de stuwende kracht daarachter. “Omdat MME Group in ťťn adem wordt genoemd met kwaliteitsbewaking, hebben we bewust gekozen om over te stappen naar een A-merk als Mercedes-Benz”, zegt hij. “Met ‘A Longer Life’ als missie, is het logisch dat we de voertuigen hebben laten begrenzen op 130 km/u en voorzien van all-weatherbanden. Verder zijn de laadruimtes geschikt gemaakt om radioactieve bronnen te vervoeren wat nodig is bij radiografisch onderzoek op locatie. Buiten praktisch is de
Citan met comfortstoel voor zijn bestuurder ook erg comfortabel.”

 

Jaarlijks rijden de compacte voertuigen tussen de 35 000 en 40 000 kilometer door de Benelux. De betrouwbaarheid en het lage brandstofverbruik van de Citan hebben absoluut meegewogen in de keuze voor Mercedes-Benz. Maar net zo zwaarwegend was de constructieve samenwerking met Van ProCenter Hogenbirk Bedrijfswagens. Verdoorn: “Ze hebben snel geleverd en meegedacht over de lease en belettering. Vooral de mogelijkheid om het onderhoud buiten reguliere werktijden te laten plaatsvinden, is erg aantrekkelijk. Daarmee is downtime tot een minimum beperkt. Dergelijke kwalitatieve oplossingen scheppen op natuurlijke wijze een band met MME Group.”

 

MME Group in cijfers
Opgericht: 1963
Medewerkers: 300
Vloot: 120 compacte bestelwagens waarvan 60 Citans