De nieuwe Mercedes-Benz X-Klasse - de eerste premium pick-up

Mercedes-Benz X-Klasse Progressive

 

De nieuwe Mercedes-Benz X-Klasse verschuift de grenzen van het klassieke pick-up-segment. De traditionele eigenschappen van een middelgrote pick-up worden aangevuld met typische Mercedes-Benz eigenschappen als rijdynamiek, comfort, design, veiligheid, connectiviteit en uitgebreide individualiseringsmogelijkheden.  

 

De X-Klasse is in 3e verschillende varianten leverbaar:

 • De basisvariant X-Klasse PURE is een robuuste uitvoering gericht op functionaliteit. Hij voldoet aan alle eisen die aan een ‘werkpaard’ worden gesteld. Tegelijkertijd biedt het model qua comfort en design alles wat nodig is voor representatieve klantbezoeken en privé-activiteiten.
 • De X-Klasse PROGRESSIVE is de juiste keuze als u een stijlvolle en extra comfortabele, maar tegelijkertijd robuuste pick-up zoekt – die dienstdoet als visitekaartje voor het bedrijf en tegelijkertijd als comfortabele en representatieve gezinsauto.
 • De X-Klasse POWER is de high-end uitrustingsvariant. De Power uitvoering is gericht op kopers die bijzonder veel waarde hechten aan design, prestaties en comfort. De X-Klasse POWER is de lifestyle-auto die de mainstream achter zich laat. 

De volgende varianten zijn dan leverbaar:

 • X220d - common-rail diesel - vermogen van 120 kW/163 pk - 2.3 liter
 • X250d - common-rail diesel - vermogen van 140 kW/190 pk -2.3 liter
 • X350d - common-rail diesel - vermogen van 190 kW/258 pk - V6  (vanaf half 2018 leverbaar)

 

U rijdt de Mercedes-Benz X-Klasse vanaf € 38.480,- exclusief BTW/BPM of € 85.779,- inclusief BTW/BPM.

 

 

  

Hard werken, hard genieten: de nieuwe X-Klasse

Als geen andere pick-up verenigt de nieuwe X-Klasse schijnbare tegenstellingen: een modern design en compromisloze robuustheid, indrukwekkende terreincapaciteiten en een hoge mate van rijdynamiek, stijlvol comfort en veel praktisch gebruiksgemak. Daarmee is de X-Klasse de Mercedes onder de pick-ups. 

Het model biedt een hoogstaand rij- en weggedrag, zowel wat betreft rijdynamiek als rijcomfort. Dit wordt gerealiseerd door het Comfort-onderstel bestaande uit een ladderchassis, een multilink achteras met starre as-deel, onafhankelijke wielophanging voor en schroefveren op beide assen.

 

 

Drie modelvarianten

Mercedes-Benz X-Klasse Pure

X-Klasse Pure

Mercedes-Benz X-Klasse Progressive

X-Klasse Progressive

Mercedes-Benz X-Klasse Power

X-Klasse Power

Klik op een afbeelding voor een vergroting.

 

De X-Klasse wordt leverbaar in drie modelvarianten voor verschillende leef- en werkwerelden:

 • De basisvariant X-Klasse PURE is een robuuste uitvoering die gericht is op functionaliteit. Hij voldoet aan alle eisen die aan een ‘werkpaard’ worden gesteld. Tegelijkertijd biedt het model qua comfort en design alles wat nodig is voor representatieve klantbezoeken en privé-activiteiten.
 • De X-Klasse PROGRESSIVE is gericht op mensen die een stijlvolle en extra comfortabele, maar tegelijkertijd robuuste pick-up zoeken – die dienstdoet als visitekaartje voor hun bedrijf en tegelijkertijd als comfortabele en representatieve gezinsauto.
 • De X-Klasse POWER is de high-end uitrustingsvariant. Deze is gericht op kopers die bijzonder veel waarde hechten aan design, prestaties en comfort. De X-Klasse POWER is de lifestyle-auto die de mainstream achter zich laat – voor inzet in een stedelijke omgeving en bij sport en hobby-activiteiten die naast de gebaande paden plaatsvinden. Met zijn specifieke designkenmerken en omvangrijke uitrusting komt deze uitvoering tegemoet aan de onafhankelijke en individualistische levenswijze van zijn eigenaren.

Kracht en efficiency met vier en zes cilinders

Bij de marktintroductie is de X-Klasse leverbaar met twee krachtige en zuinige viercilindermotoren. De koppelrijke common-rail-dieselmotor met een cilinderinhoud van 2,3 liter is leverbaar in twee vermogensvarianten. In de X220d zorgt een enkele turbo voor een vermogen van 120 kW/163 pk en de X250d beschikt dankzij twee turbo’s over een indrukwekkend vermogen van 140 kW/190 pk. Beide dieselmodellen worden zowel geleverd met uitsluitend achterwielaandrijving als met inschakelbare vierwielaandrijving. Alle motoren kenmerken zich door een rustige, vibratiearme motorloop en een goede vermogensafgifte in combinatie met een laag verbruik. 

 

Voor de krachtoverbrenging zorgt een handgeschakelde zesversnellingsbak. Voor de 140 kW/190 pk sterke modellen X250d en X250d 4MATIC is tegen meerprijs een 7-traps automaat leverbaar.Halverwege 2018 volgt een koppelrijke V6-dieselmotor, die nog meer souplesse op de weg en in het terrein biedt. Hij levert een vermogen van 190 kW/258 pk en een maximaal koppel van 550 newtonmeter. Daarmee neemt de X350 de toppositie in het segment in. Het topmodel van de X-Klasse beschikt standaard over de permanente vierwielaandrijving 4MATIC en de 7-traps automaat 7G-TRONIC PLUS met stuurwielpaddles en ECO start-stopsysteem. Bovendien is deze uitvoering voorzien van het DYNAMIC SELECT-systeem. 

 

Dynamisch en comfortabel rijplezier op Mercedes-Benz personenwagenniveau

De X-Klasse is de eerste pick-up die niet alleen buiten de gebaande paden uitstekend presteert, maar ook op het asfalt. De grote spoorbreedte, de lange wielbasis en de voor Mercedes-Benz typerende comfortabele veer- en demperafstelling biedt op de weg een ongekende combinatie van rijplezier en rijdynamiek – zonder dat dit ten koste gaat van de terreineigenschappen.  Puristische achterzijde inclusief achterbumper met opstap
Voor een comfortabele toegang tot de laadbak bij in- en uitlaatladen zorgt het in de bumper geďntegreerde opstap. Als de standaard achterklepopening met een hoek van maximaal 90 graden niet volstaat, kan de achterbumper bij de X-Klasse desgewenst achterwege worden gelaten. Dan kan de achterklep tot een hoek van maximaal 180 graden worden geopend.

 

De laadbak is zo vormgegeven dat er ook tussen de wielkasten overdwars een europallet kan worden geplaatst. Als enige middelgrote pick-up beschikt de X-Klasse standaard over verlichting van de laadbak. In het derde remlicht bevinden zich LED-lampen die de gehele laadbak verlichten. De verlichting wordt automatisch uitgeschakeld zodra de auto op contact wordt gezet. Een 12 volt-aansluiting voor bijvoorbeeld een compressor behoort eveneens tot de standaarduitrusting.


Mercedes-Benz X-Klasse in haven

Ergonomische bediening

Het bedienings- en weergaveconcept kenmerkt zich door een hoog comfortniveau en een uitstekende ergonomie. Het combi-instrument is voorzien van de grote, analoge ronde meters waarover ook de C-Klasse en de V-Klasse beschikken. Bij de X-Klasse PROGRESSIVE en POWER zijn deze in kokers opgenomen. Tussen de ronde meters bevindt zich het 5,4 inch grote multimedia-kleurendisplay. Met de drukknoppen op het standaard 3-spaaks multifunctionele stuurwiel kunnen de instellingen op het kleurendisplay worden geselecteerd zonder de handen van het stuur te hoeven halen. 

Elektrisch verstelbare comfortstoelen met lendensteunen

Comfort was ook het uitgangspunt bij de ontwikkeling van het interieur. Hoogwaardige materialen en een stoelconstructie die voor een optimale zijdelingse steun en een hoge zitpositie zorgt, staan in combinatie met de ergonomisch gevormde stoelen garant voor zeer comfortabel reizen – vooral tijdens langere ritten. De comfortstoelen voor de bestuurder en de bijrijder zijn in lengte en hoogte verstelbaar en beschikken over verstelbare rugleuningen. Ook hebben ze een ergonomische en functionele vorm. 

 

Inschakelbare of permanent – vierwielaandrijving 4MATIC voor elke ondergrond

De inschakelbare vierwielaandrijving 4MATIC waarover de dieselmodellen X220d 4MATIC en X250d 4MATIC beschikken, zorgt ervoor dat de auto in elk terrein uit de voeten kan. Met dit systeem kunnen de voorwielen elektrisch worden in- en uitgeschakeld als de omstandigheden daarom vragen. Halverwege 2018 voorziet Mercedes-Benz zijn pick-up ook van permanente vierwielaandrijving. Daarmee biedt de X-Klasse ook bij hoge snelheden op asfalt maximale prestaties en grip. De permanente vierwielaandrijving 4MATIC wordt uitsluitend geleverd in combinatie met de zescilindermotor. In het terrein zorgen beide 4MATIC-varianten dankzij een lage gearing en een optioneel sperdifferentieel op de achteras voor een indrukwekkende grip. Standaard zijn alle modellen met vierwielaandrijving voorzien van de bergafdaalhulp DSR (Downhill Speed Regulation).

 


Omvangrijke veiligheidsuitrusting

Net als de andere modellen van Mercedes-Benz kenmerkt de X-Klasse zich door een hoog veiligheidsniveau. De pick-up met de ster beschikt standaard over een comfort- en veiligheidsuitrusting die in dit segment buitengewoon zijn. De bestuurder en de bijrijder beschikken over een tweetraps airbag. Voor actieve veiligheid zorgen de standaard Active Brake Assist, Lane Keeping Assist en de Traffic Sign Assist, die zowel meer veiligheid als meer comfort bieden.

Daarnaast zijn Trailer Stability Assist, een bandenspanningscontrolesysteem, een cruise control en LED-koplampen die dankzij zes leds per koplampunit de grootste lichtopbrengst in hun segment leveren verkrijgbaar. Tegen meerprijs zijn een achteruitrijcamera en een 360 graden-camera leverbaar. Met deze omvangrijke uitrusting voldoet de X-Klasse perfect aan de eisen die aan een moderne gezins- en lifestyle-auto worden gesteld.


De eerste mid-size pick-up met volledige connectiviteit

De X-Klasse is de eerste middelgrote pick-up die over een communicatiemodule met vaste simkaart beschikt. Zodoende is het mogelijk om gebruik te maken van de omvangrijke Mercedes me connect diensten en via de smartphone toegang te krijgen tot de auto. Zo kunnen bestuurders van een X-Klasse in 21 Europese landen bijvoorbeeld handige informatie zoals het brandstofniveau en de bandenspanning opvragen alsmede de locatie van de geparkeerde of rijdende X-Klasse. 

Met de Mercedes me-app is bovendien deur tot deur-navigatie mogelijk. Tot de Mercedes me connect diensten horen ook het Mercedes-Benz noodoproepsysteem en de basisdiensten pech-, ongeval- en onderhoudsmanagement en de autodiagnose op afstand.


Daarnaast doen tal van bedienings- en assistentiesystemen die bekend zijn van de personenwagenmodellen van Mercedes-Benz hun intrede in het segment van middelgrote pick-ups. Dit geldt onder meer voor het multifunctionele touchpad en het volledig geďntegreerde multimediasysteem COMAND Online met navigatie met harde schijf, de spraakgestuurde bediening LINGUATRONIC en internettoegang via de smartphone.
 

De X-Klasse bij RTL Transportwereld

 

  

Interesse in de X-Klasse? Vraag een proefrit aan.


Met welk model zou u een proefrit willen maken?


 
 


Wanneer zou u willen gaan rijden?


 
 


Een aantal gegevens zodat wij contact met u kunnen opnemen


 
 
 
 
 
 
 
 
 


Vanaf welke vestiging wilt u gaan proefrijden


 


Wij nemen altijd contact met u op om proefrit afspraak met u te bevestigen.Mogen wij uw gegevens gebruiken voor overige marketing doeleinden?


 


Wilt u onze E-mail nieuwsbrief ontvangen?


  

Direct meer weten? Neem contact met op ons:

 • Hogenbirk Rotterdam: 010 4104000
 • Hogenbrik Dordrecht: 078 6511866
Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart