De 100% elektrische eVito Gesloten Bestelwagen. 


Vanaf € 41.990,- (excl. BTW./BPM) Vanaf €439,- per maand*

 

Ga vooruit in de tijd met de nieuwe eVito: de eerste elektrische bestelwagen in zijn klasse.

 De geavanceerde eVito Gesloten Bestelwagen voldoet aan alle eisen van moderne mobiliteit. En is net zo functioneel, veilig en comfortabel als u van een Mercedes-Benz Vito gewend bent met zijn uiterst rendabele elektromotor met 85 kW (116 pk).


De Mercedes-Benz eVito Gesloten Bestelwagen heeft een actieradius tot 136 – 149 km., De geïnstalleerde batterijcapaciteit bedraagt 41 kWh en kan bij een laadvermogen van 7,2 kW in ca. 6 uur tijd van 0 tot 100% worden opgeladen.

De eVito is te verkrijgen in de lengtes “lang” en “extralang”. Met zijn laadruimte van 6,0 m³ resp. 6,6 m³ hebt u dankzij de elektrische aandrijving geen enkele beperking. Het laadvermogen bedraagt bij de voertuiglengte lang tot 1.016 kg, en bij de voertuiglengte extralang tot 991 kg.


De eVito wordt aanbevolen wanneer uw voertuig vooral in de stad onderweg is en gebruikt wordt voor planbare, vaak terugkerende routes. Daarbij is de eVito geschikt voor alle soorten gebruik waarvan het inzetprofiel overeenkomt met de beschikbare actieradius.


Benieuwd naar alle voordelen van de eVito Gesloten Bestelwagen?
Reserveer dan nu direct een proefrit en ervaar het zelf.

 


Daarom kiest u nu voor de eVito*

 • Fluisterstil bevoorraden
 • Verbetering imago door emissievrij rijden en voorbereiding op de toekomst
 • Veranderende wet- en regelgeving rond afsluiten binnensteden geeft een noodzaak
 • Lager restwaarderisico: als gevolg van de emissieregels die per 2025 van kracht worden zal de restwaarde van diesel aangedreven bestelwagens dalen
 • Door verwachte groei van de vraag naar elektrische bestelwagens ontstaat een krapte op de markt.
 • Lagere "running costs": lagere onderhoudskosten, lagere BPM en voordelig opladen
 • De eVito rijdt zeer soepel doordat het koppel direct beschikbaar is
 • 8% bijtelling vanaf 2020
 • Hetzelfde laadvermogen & laadvolume als bij een diesel
 • de eVito behoudt t/m 2024 BPM vrijstelling, daarna alleen vaste voet van € 360,-
 • Diverse subsidies beschikbaar


Fiscale voordelen

Investeringsafrek: op voorwaarde dat de onderneming winst maakt.

 • "Gewone" investeringsaftrek mogelijk op de eVito op grijs kenteken bij koop of financiële lease.
 • Milieu-investeringsaftrek: 36% tot maximaal € 75.000 investering per voertuig in N1 categorie (lichte bedrijfswagens), ook in geval van Operational Lease)


Lokale subsidies

 • Bijvoorbeeld in Rotterdam kunnen bedrijven, inclusief ZZP'ers in aanmerking komen voor een subsidie van € 5.000,- bij aanschaf en/of lease.
 • In Brabant en Limburg is stelen 62 gemeenten een gratis laadpaal ter beschikkingElektro-aandrijving – ook financieel een goed alternatief.
Onze eVito spaart niet alleen het milieu, maar ook uw beurs. Afhankelijk van het gebruiksprofiel kan de elektro-aandrijving qua totale bedrijfskosten (TCO) nu al op het niveau liggen van voertuigen met verbrandingsmotor.


De routegebaseerde werkingsstrategie van de bestelwagen met elektro-aandrijving draagt bij tot meer rendement op de weg. Met drie rijprogramma's en vier recuperatiestanden kunt u het stroomverbruik en daarmee ook de actieradius van uw bedrijfswagen met elektro-aandrijving optimaliseren. Bij de recuperatie wordt energie teruggewonnen als het voertuig wordt vertraagd. De accu laadt bijvoorbeeld op wanneer u bergafwaarts rijdt, in plaats van energie te verliezen in de vorm van warmte door het remmen. Op deze manier komt u met bedrijfswagens van Mercedes-Benz met een elektro-aandrijving altijd verder – niet alleen in het dagelijks verkeer, maar ook met uw onderneming.


Staat dag en nacht voor u klaar.
U zult uw eVito snel als partner weten te waarderen. Daarom doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat het een langdurige en betrouwbare relatie wordt. U krijgt bij de levering een beproefde auto van Mercedes-Benz kwaliteit, waarvan de elektrische aandrijving en verwarming onze omvangrijke wintertest met temperaturen van tot -30 °C hebben doorstaan.
Eén ding is zeker: met de eVito kiest u voor een voertuig waarop u kunt vertrouwen. Dankzij de hoge inzetbaarheid ondersteunt de eVito u altijd en overal bij uw taken. Want voor ons is "Mercedes-Benz Vans. Born to run" niet slechts een motto, maar een belofte.Neemt veel last van uw schouders.
Met de eVito beschikt u over genoeg ruimte om alles mee te nemen. Door de elektrische aandrijving ontstaat er in de bagageruimte ook geen enkele beperking. Met een maximaal nuttig laadvermogen van 1.016 kg en met 3 m laadruimlengte1 neemt de auto van 3.200 kg zeer veel lading mee. Op verzoek is er een gewichtsuitvoering van 2.800 kg verkrijgbaar.

Met twee carrosserielengten, een flexibel beveiligingssysteem en praktische optionele scheidingswanden kan deze volledig op uw wensen worden afgestemd, ongeacht uw vervoerstaken.

En trouwens: met zijn grote portieropeningen en een lage laaddrempel worden zelfs de zwaarste taken met de eVito kinderspel, voor nog meer comfort, efficiëntie en veiligheid bij het beladen en ontladen.Dankzij rijprogramma's en recuperatie maximaal gebruik van de actieradius.
Het aandrijfsysteem omvat de elektromotor, de hoogspanningsaccu, de vermogenselektronica en de oplader. De elektromotor drijft de voorwielen aan en verkrijgt de hiervoor benodigde energie uit de hoogspanningsaccu. Deze energie wordt primair via het elektriciteitsnet geladen en kan tijdens het gebruik van het voertuig worden aangevuld door middel van recuperatie met teruggewonnen energie.


De intelligente bedrijfsstrategie zorgt voor een zo rendabel mogelijk gebruik: Met 3 rijprogramma's en 4 recuperatiefases kan het stroomverbruik en daarmee de actieradius worden geoptimaliseerd. De drie rijprogramma's "E+", "E" en "C" worden via de rijprogrammaschakelaar in de middenconsole gekozen, de vier recuperatiefases "D", "D", "D+" en "D++" via de stuurwielschakelpaddles.


Bij de recuperatie wordt energie teruggewonnen als het voertuig wordt vertraagd. De accu laadt bijvoorbeeld op wanneer u bergafwaarts rijdt, in plaats van energie te verliezen in de vorm van warmte door het remmen. De gewenste instelling voor rijprogramma en recuperatiefase wordt getoond op het display van het combi-instrument. Dankzij deze intelligente bedrijfsstrategie kan het rendement van deze bestelwagen met elektrische aandrijving in de dagelijkse praktijk worden geoptimaliseerd.Weet u of de eVito bij uw bedrijf past?

Met de kosteloze eVan Ready App beantwoordt vragen als "hoeveel bereik heb ik echt met een elektrisch voertuig?" En "hoe vaak moet ik een elektrisch voertuig opladen?"


Meer over de eVan Ready App 


Hoogspanningsaccu kan in 6 uur geheel worden opgeladen.

Het hoogspanningsaccusysteem met een bruikbare capaciteit van 35 kWh kan in ca. 6 uur1 van 0 tot 100% worden opgeladen via een wallbox of laadstation. Via een laadkabel Mode 3 met een laadstekker type 2 wordt de oplaadvermogen van maar liefst 7,2 kW (twee fasen x 16 A of één fase x 32 A) wisselstroom door de stroomvoorziening overgedragen. De optionele laadkabels zijn naar keuze in een lengte van 4 m of van 8 m voor tweefasig of eenfasig opladen verkrijgbaar.


De stekker van de laadkabel wordt in de voertuigstekkerdoos aan de bestuurderszijde van de B-stijl gestoken. De centrale vergrendeling van het voertuig vergrendelt en ontgrendelt de steekkoppeling. Op de controlestatusindicatie van de voertuigstekkerdoos kan de oplaadstatus op elk gewenst moment worden gecontroleerd. Als er geen wallbox of laadstation beschikbaar is, kan de accu ook via het "stroomnet thuis" worden opgeladen. De benodigde laadkabels zijn af fabriek of via ons verkrijgbaar.Zwaargewicht in laadvolume: de eVito Gesloten Bestelwagen.

De eVito is in het geheel niet kieskeurig als het op vervoer van ladingen aankomt. Deze professional neemt graag zware taken op zich en vormt tegelijkertijd het perfecte visitekaartje voor uw bedrijf. Zijn specialiteit is het opnemen van lading: bij een laadlengte van maar liefst 3.061 mm en een maximaal laadvolume van 6,6 m³ in de carrosserielengte extra lang kan de eVito in de gewichtsuitvoering 3.200 kg maar liefst 991 kg in zijn bagageruimte vervoeren. De lange versie heeft een laadvolume van 6,0 m3 en kan een lading tot 1.016 kg vervoeren. Bij beide voertuiglengten wordt het laadvolume op geen enkele manier beperkt door de elektro-aandrijving.


Maar gewicht is niet alles: de eVito beschikt over grote laadopeningen en een lage laaddrempel, waardoor laden en lossen snel en eenvoudig kan worden uitgevoerd. Met de optionele schuifdeur links beschikt de Vito Gesloten Bestelwagen over drie laadopeningen, waardoor bijvoorbeeld drie europallets kunnen worden geladen. De rails voor de verankering van de lading op de laadvloer en de sjorrails aan de zijstructuren zorgen ervoor dat de lading flexibel kan worden vastgezet.

  

Meer weten ove de eVito? Bel direct:

Hogenbirk Rotterdam: 010-4104000
Hogenbirk Dordrecht: 078-6511866


Ik wil meer weten over de eVito Launch Edition:

 

 
 
 
 
 
 

* Wij hebben de deze pagina zo zorgvuldig mogelijk samengesteld, echter kunt u er op geen enkele wijze rechten aan ontlenen.

Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart