• Bedrijfswagens
  • Trucks

Hogenbirk Bedrijfswagens en ROGAM samen verder onder Van Mossel

Op 1 januari 2019 bestond Hogenbirk Bedrijfswagens B.V. exact 25 jaar als officieel dealer van Mercedes-Benz bestel- en vrachtwagens. Mede dankzij de plezierige samenwerking met al onze klanten hebben we deze mijlpaal kunnen bereiken en in volle zelfstandigheid zeer succesvol kunnen opereren.

De automotive markt is echter volop in beweging en maakt een transitie door van het vertrouwde rubber en staal naar nieuwe technieken als alternatieve aandrijvingen, connectiviteit en online. Wij realiseren ons echter dat prestaties uit het verleden geen garantie voor de toekomst bieden en hebben de afgelopen jaren intensief gekeken hoe we onze bedrijven future proof kunnen maken.

Teneinde één grote bedrijfswagendealer voor de agglomeratie Groot-Rotterdam te realiseren, zullen Hogenbirk Bedrijfswagens en onze collega dealer ROGAM bedrijfswagens onder de vlag van de Van Mossel Automotive Groep (VMAG) samen de toekomst in gaan vullen. Deze vergaande samenwerking van drie partijen stelt ons in staat een uitstekende toekomst te creëren voor zowel onze medewerkers en klanten. De transactie is voorgelegd aan de Autoriteit Consument & Markt (ACM) en is gepland om voor begin december dit jaar te worden afgerond.

De nieuwe combinatie dekt met zes service-vestigingen, Groot-Rotterdam, Midden Holland (omgeving Gouda), de Drechtsteden en de Zuid-Hollandse eilanden, een groot verzorgingsgebied af. Hierdoor ontstaat een verdere optimalisering van de Mercedes-Benz bestel- en vrachtwagen activiteiten op het gebied van service, onderdelenvoorziening en verkoop in dit bedrijfseconomisch zeer belangrijke gebied. De hiermee te creëren schaalvergroting zal leiden tot een grotere slagkracht en kostenbesparingen, die de continuïteit van beide bedrijven meer dan goed zullen doen en dus van groot belang zijn voor zowel onze medewerkers als klanten. Voor onze klanten verandert er niets en blijven alle contactpersonen hetzelfde. Over de toekomstige uitbreiding van ons serviceaanbod hopen wij u spoedig te informeren.

VMAG (sinds 2018 ook de officiële dealer voor MB Personenwagens in Rotterdam) is in ruim 70 jaar tijd uitgegroeid tot de topspeler binnen de automotive van Nederland. In totaal telt Van Mossel Automotive Groep – inclusief de vorige week aangekondigde Belgische acquisitie - circa 250 vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. VMAG beschikt over een merkenaanbod van 26 automerken in Nederland. Verder exploiteert zij 7 (Mega) Occasion- vestigingen en heeft zij een eigen landelijk opererende keten van schadeherstelbedrijven.

Daarnaast biedt de groep diverse diensten onder één dak, zoals verzekeringen, financieringen en carrosseriebouw, belettering of inrichting van bedrijfswagens. International Car Lease Holding, met een wagenpark van circa 90.000 voertuigen en behorend tot de top 5 van leasemaatschappijen van Nederland. Met ruim 4.000 medewerkers realiseert de groep een omzet van circa € 3 miljard op jaarbasis.

Hans Hogenbirk zal na 42 jaar namens het merk Mercedes-Benz en 27 jaar Hogenbirk Bedrijfswagens met pensioen gaan, echter niet zonder onze gewaardeerde klanten, leveranciers en businesspartners bijzonder hartelijk te bedanken voor het vertrouwen en de plezierige samenwerking in de afgelopen tijd.

Na goedkeuring van de ACM zullen de aandelen overgedragen worden. De komende tijd zal Robert Hogenbirk met zijn collega dealer Hans van Ruiten de integratie van de bedrijven voorbereiden. Binnen Van Mossel Mercedes-Benz Vans & Trucks zal Robert Hogenbirk als algemeen directeur verantwoordelijk worden voor de nieuwe combinatie.

Zowel Hogenbirk als ROGAM zullen vanaf datum samengaan als eenheid opereren en in alle opzichten met service, parts en sales voor u klaarstaan. We houden u op de hoogte van alle ontwikkelingen.


Met vriendelijke groeten,
Hogenbirk Bedrijfswagens B.V.


Robert Hogenbirk en Hans Hogenbirk

 

Waar bent u naar op zoek?