• Bedrijfswagens
  • Trucks

Geen toekomst zonder geschiedenis

De geschiedenis van Hogenbirk als familiebedrijf

Van 1841.... tot heden 

Sinds 1841 is Hogenbirk als familiebedrijf actief in mobiliteit in meerdere opzichten. In dat jaar vestigde Dirk Hogenbirk zijn smederij in het Noord-Hollandse Bloemendaal. In deze smederij werden alle voorkomende werkzaamheden uitgevoerd zoals grof smeedwerk, kachelwerk, rijtuigwerk, hoefsmederij enz.

Het bedrijf groeide sterk en in het begin van de 20ste eeuw volgde een omzetting in een N.V. en weldra werd er in Haarlem een fabriek gebouwd waar grote werken werden gemaakt voor binnen- en buitenland.

Vanaf 1993 Hogenbirk Bedrijfswagens

Vanaf 1993 is Hogenbirk Bedrijfswagens met vestigingen in Rotterdam en Dordrecht als enige pur-sang Mercedes-Benz bedrijfswagendealer van Nederland actief. Inmiddels zijn de 5e en 6e generatie actief in deze onderneming, die in 2018 het 25-jarig jubileum vierden.
Van hoefijzers, wagenwielen, hijskranen, bruggen tot bedrijfswagens (Bestelwagens en Trucks). In al die tijd is Hogenbirk gedreven door het besef dat mobiliteit, service en ondernemerschap de motor achter onze economie is en zal blijven.

 

Waar bent u naar op zoek?