@media screen and (max-width: 1023px) { .hideonmobile {display:none !important} }

On Board Unit (OBU) InbouwOp 1 april 2016 wordt in BelgiŽ de kilometerheffing ingevoerd. Deze heffing geldt op alle voertuigen van 3,5 ton en hoger. Maar wat houdt de kilometerheffing precies in?

Elke gereden kilometer van zware wagens wordt vanaf april 2016 belast en geregistreerd. Om de gereden kilometers te registreren, heeft u een On Board Unit (OBU) nodig. U bent wettelijk verplicht een OBU te installeren wanneer u met een ADR voertuig in BelgiŽ rijdt. De OBU moet daarnaast altijd aan staan. De OBU registreert de afstand die uw wagen aflegt. Daarnaast bekijkt hij op welke wegen u rijdt en welke tol hierbij van toepassing is. Deze gegevens worden doorgezonden naar een verwerkingscentrum, waar ze gecontroleerd en gefactureerd worden.

De kilometerheffing is van toepassing op het huidige Eurovignet-wegennet in BelgiŽ. Dit bestaat uit snelwegen, ringwegen dichtbij belangrijke steden en belangrijke hoofdwegen. De kilometerheffing is van toepassing op iedere vrachtwagen met een maximum toegelaten massa van meer dan 3,5 ton. De heffing wordt gefactureerd op de eigenaar van het voertuig.


De OBU (en optionele vaste montagekit) bestelt u zelf. Voor het inbouwen van de OBU helpen wij u bij Hogenbirk graag verder.

    Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart