@media screen and (max-width: 1023px) { .hideonmobile {display:none !important} }

De Actros 1863LS getest: de resultaten

 

Kan een truck uitzonderlijk krachtig, en tegelijkertijd zeer zuinig zijn? Het antwoord van Mercedes-Benz is "ja", en bewijst het met de Actros 1863 LS met OM473 motor.


De 15,6 liter-turbocompoundmotor maakt met een tweede turbo optimaal gebruik van alle energie: via een tandwieloverbrenging en vloeistofkoppeling wordt de restenergie uit de uitlaatgassen omgezet naar mechanische energie aan het vliegwiel. Zo gaat er niks verloren: optimale kracht – maar liefst 436 kW (630 pk) – tegen een minimaal verbruik. En dat bleef niet onopgemerkt. Voor veel vakbladen reden om de claim in de praktijk te testen. Het resultaat van deze tests vindt u in de links naar verslagen onderaan deze pagina.


Voor een tipje van de sluier, alvast een citaat uit TTM: “Aan het ‘einde van de rit’ blijft het altijd weer een verrassing hoe de truck heeft gepresteerd. Het woord ‘verrassing’ is bij deze Actros 1863 wat dat betreft zeker wel op zijn plaats. Als we het Bundesstrassegedeelte achterwege laten, komen we op een gemiddeld verbruik van 27,2 liter op 100 km. Dat is op een tiende liter na geen testrecord voor de inmiddels door TTM.nl geteste Euro 6-trucks, maar verder een wereldprestatie: we praten hier namelijk wel over een Actros met een 15,6 liter motor en 625 pk!”

Maar daar blijft het niet bij. Vele aspecten van de Actros 1863 LS passeren de revue. Benieuwd naar wat de bladen nog meer schrijven? Onderstaand leest u de volledige testverslagen.

 

Klik hier voor het TTM testverslag
Klik hier voor het Truckstar testverslag
Klik hier voor het Transport & Logistiek testverslag
Klik hier voor de Auto- en Transportwereld testverslag

 

Video test Actros 1863

 

 

 

Benieuwd hoe de Actros  1863 uw bedrijfsrendement verhoogt?

  • Rotterdam: Driemanssteeweg 20, 010-4104000
  • Dordrecht: Pieter Zeemanweg 50, 078 6511866
    Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart