@media screen and (max-width: 1023px) { .hideonmobile {display:none !important} }

Nieuwe Mercedes-Benz Sideguard Assist.

Meer veiligheid in het stadsverkeer met Sideguard Assist. Rechts afslaan in het stadsverkeer behoort tot de minst aangename taken voor vrachtwagenchauffeurs, die naast verkeerslichten en borden ook tegelijkertijd oog moet houden op het kruisend verkeer Ún wandelaars/fietsers aan de zijkant.

Bovendien kan de verkeerssituatie in een kwestie van seconden veranderen. En de praktijk wijst uit dat ook fietsers en voetgangers zich niet altijd ervan bewust zijn dat een vrachtwagenchauffeur niet in staat is om ze te zien. Mercedes-Benz's antwoord: Sideguard Assist met Pedestrian Detection.

 

Sideguard voor Mercedes-Benz trucks

Sideguard werkt in verschillende fasen

Als er een bewegend of stilstaand object is in de bewakingszone aan de zijkant krijgt de chauffeur in eerste instantie een visuele waarschuwing: een driehoekig LED-lampje licht op in de A-stijl aan de zijde van de bijrijder. Dit trekt intu´tief de aandacht van de chauffeur.

Als er risico is op een botsing worden extra visuele en hoorbare waarschuwingen gegenereerd: de LED knippert meermaals fel rood. Na twee seconden blijft hij permanent in het rood. Tegelijkertijd is er een geluidsalarm aan de kant waar de botsing dreigt. 

 

 

 

Sideguard voor veiligheid in de stadNieuwe tracking-patroon alert

Als de Sideguard sensoren een vast object detecteren in de baan van de truck bij het afslaan, zoals een verkeerslicht of straatverlichting, geeft Sideguard zichtbaar Ún hoorbaar een signaal.

Dit helpt om botsingen te voorkomen - niet alleen op de openbare weg, maar ook tijdens het manoeuvreren, b.v. in parkeerplaatsen. Het tracking patroon signalering is actief tot een snelheid van 36 km/u.

 

Geavanceerde radartechniek

In de basis bestaat Sideguard Assist uit twee korte bereik radarsensoren op de carrosserie, gemonteerd voor de achteras aan de kant van de bijrijder. De bewakingszone aan de zijkant heeft een breedte van 3,75 m. Het systeem is ontworpen om de gehele lengte van het voertuig te dekken. Dit geldt voor combinaties van maximaal 18,75 m. De bewakingszone strekt zelfs twee meter voor de voorkant van de vrachtwagen en een meter achter het einde van de oplegger of trekker.

Sideguard blinde hoek beveiliging

 

Meer weten over Sideguard?

Neem contact op met ÚÚn van onze Mercedes-Benz truck specialisten:

  • Rotterdam: Driemanssteeweg 20, 010-4104000
  • Dordrecht: Pieter Zeemanweg 50, 078-6511866


 

    Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart