@media screen and (max-width: 1023px) { .hideonmobile {display:none !important} }

De nieuwe Actros Fuel Duel: 97% hetzelfde. 3% zuiniger.

 

Het beste vernieuw je niet. Het perfectioneer je. Daarom introduceert Mercedes-Benz de tweede generatie motor van de nieuwe Actros in de vermogensklasse van 420 t/m 510 pk. Resultaat, nˇg eens 3% brandstofbesparing bovenop het toch al lage verbruik van de Actros.

 

Mercedes-Benz heeft met tal van innovatieve aanpassingen een verdere brandstofbesparing van 3 procent mogelijk gemaakt. De nu vier jaar oude OM471 motor wordt door Daimler wereldwijd ingezet en is tot op heden al een kwart miljoen keer gemonteerd; waarvan 100.000 keer  in trucks van Mercedes-Benz. Deze tweede generatie OM471 is nu verkrijgbaar in vijf vermogensvarianten: 421, 449, 476, 510 en 530 pk. Die laatste is nieuw en heeft een koppel van 2600 Nm bij 1100 toeren.

 

Highlights nieuwe OM471 motor

Wat in het oog springt bij de recentelijk door Mercedes-Benz ge´ntroduceerde de 2e generatie van de OM471-motor is. 

  • Het hoge koppel bij een nog lager toerental.
  • Het verminderen van het brandstofverbruik met 3%.
  • Fuel Duel campagne t.o.v. andere trucks binnen het wagenpark van de ondernemer.


Nieuwe Fuel Duel PowerBooster

Met deze vernieuwde krachtbron gaan we ook een nieuwe Mercedes-Benz Fuel Duel-fase in, dit met een andere nieuwe uitstraling. Fuel Duel werd in eerste fase ge´ntroduceerd met het vorige model Actros. Daarbij bleek hij in het overgrote deel van de verreden Fuel Duels zuiniger te zijn dan de concurrentie. Met de huidige Actros in 2011 en Predictive Powertrain Control in 2014, wist Mercedes-Benz tot twee keer toe nog eens vijf procent extra te besparen.

 

Met deze geperfectioneerde motor die nu wordt ge´ntroduceerd bespaart u dus nog eens drie procent extra brandstof bovenop het reeds gunstige verbruik.  Dit resulteert bij gemiddelde inzet en een kilometrage van 130.000 km/jaar:

  • Ca. 1.100 liter minder diesel en
  • Drie ton minder aan CO2 uitstoot 

De nieuwe Actros Fuel Duel Powerbooster kent dan ook geen gelijke als het gaat om rendement. Dat vinden wij Ún vele andere transporteurs. In talloze tests is bewezen dat de Actros veel zuiniger bleek te zijn dan andere merken.

 

De nieuwe Fuel Duel demo truck bij Hogenbirk Bedrijfswagens

Dit is natuurlijk allemaal heel mooi. Maar in de praktijk wordt het meest overtuigende bewijs wordt geleverd. Fuel Duel in uw eigen praktijk. Wij durven de uitdaging aan u ook?

 

De nieuwe Fuel Duel Actros zelf ervaren? 

  • Hogenbirk Rotterdam: 010 4104000
  • Hogenbrik Dordrecht:  078 6511866 

 Video

 
 

    Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart