De geschiedenis van Hogenbirk Bedrijfswagens

 

Van 1841.... tot hedenSinds 1841 is Hogenbirk als familiebedrijf actief in het mogelijk maken van mobiliteit in meerdere opzichten. In dat jaar vestigde Dirk Hogenbirk zijn smederij in het Noord-Hollandse Bloemendaal. In deze smederij werden alle voorkomende werkzaamheden uitgevoerd zoals grof smeedwerk, kachelwerk, rijtuigwerk, hoefsmederij enz.

 

Vanaf 1993 Hogenbirk Bedrijfswagens

Het bedrijf groeide sterk en in het begin van de 20ste eeuw volgde een omzetting in een N.V. en weldra werd er in Haarlem een fabriek gebouwd waar grote werken werden gemaakt voor binnen- en buitenland. Vanaf 1993 is Hogenbirk Bedrijfswagens met vestigingen in Rotterdam en Dordrecht als enige pur-sang Mercedes-Benz bedrijfswagendealer van Nederland actief.

 

Inmiddels zijn de 5e en 6e generatie actief in de onderneming. Van hoefijzers, wagenwielen, hijskranen, bruggen tot bedrijfswagens. (Bestelwagens en Trucks). In al die tijd is Hogenbirk gedreven door het besef dat mobiliteit, service en ondernemerschap de motor achter onze economie is en zal blijven.

Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart